دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی نفت، واحد مرودشت، دانشگاه آزاد اسلامی، مرودشت، ایران
چکیده
نفت های سنگین بخش زیادی از مخازن نفتی دنیا و کشور ما را شامل می شود. به نفت هایی که درجه گرویتی آنها کمتر از 20 درجه APIباشد نفت سنگین می گویند. در مخازن نفت سنگین به دلیل ویسکوزیته بالا قابلیت جابجایی در آنها کم بوده و در نتیجه ضریب بازیافت نفت از این مخازن پایین می باشد. تزریق گاز یکی از روش های موثر در بهبود تولید از مخازن نفتی است که سال هاست مورد استفاده قرار می گیرد. استفاده از گاز دی اکسید کربن (CO2) برای تزریق در مخازن نفتی به منظور ازدیاد برداشت از دو دیدگاه بهبود تولید نفت و همچنی دفع آن و کاهش مشکلات زیست محیطی طی دهه های گذشته مد نظر قرار گرفته شده است. در این پژوهش به منظور ازدیاد برداشت نفت از مخازن نفت سنگین تزریق گاز دی اکسیدکربن در یکی از مخازن نفت سنگین ایران مورد بررسی قرار می گیرد. تزریق گاز تحت سناریوهای امتزاجی و غیرامتزاجی توسط نرم افزار شبیه ساز ترکیبی ایکلیپس انجام گرفته شده است. چاه های تزریق گاز در حالت افقی و عمودی در نواحی مناسب مخزن شبیه سازی شده است. پارامترهای موثر همچون نرخ تزریق، محل چاه تزریقی و تعداد چاه های تزریقی مورد بررسی قرار گرفته شده است. طبق نتایج بدست آمده بازیافت نفت در سناریوی تزریق پیوسته بیشتر از تزریق سیکلی می باشد و همچنین چاه تولیدی افقی باعث افزایش نرخ تولید نفت می گردد
زارع, مهشید. (1401). بررسی و شبیه سازی تزریق گاز دی اکسید کربن به یکی از مخازن نفت سنگین جنوب ایران در راستای ازدیاد برداشت نفت. نانو شیمی و الکتروشیمی, 1(3), 8-16.
MLA
مهشید زارع. "بررسی و شبیه سازی تزریق گاز دی اکسید کربن به یکی از مخازن نفت سنگین جنوب ایران در راستای ازدیاد برداشت نفت". نانو شیمی و الکتروشیمی, 1, 3, 1401, 8-16.
HARVARD
زارع, مهشید. (1401). 'بررسی و شبیه سازی تزریق گاز دی اکسید کربن به یکی از مخازن نفت سنگین جنوب ایران در راستای ازدیاد برداشت نفت', نانو شیمی و الکتروشیمی, 1(3), pp. 8-16.
VANCOUVER
زارع, مهشید. بررسی و شبیه سازی تزریق گاز دی اکسید کربن به یکی از مخازن نفت سنگین جنوب ایران در راستای ازدیاد برداشت نفت. نانو شیمی و الکتروشیمی, 1401; 1(3): 8-16.